The news is by your side.

Ontdek de bruidstrends voor 2019

2019 heeft opvallende bruidstrends in petto. De wereld verandert voortdurend en dat zie je altijd duidelijk in de modetrends. In 2018 was het in de mode om ook voor je bruidskleding ‘draagbare kledij’ te kiezen. Dat uitte zich op de catwalk in comfortabele deux-pièces of dameskostuums, broekpakken en capes die je gemakkelijk achteraf nog kon dragen. De ontwerpers hebben het duidelijk gehad met deze ‘straatmode’. In 2019 dienen bruidsjurken weer waarvoor ze gemaakt worden: om te dragen op je eigen trouwfeest.

De rustieke bruid

Nu de boho-bruid minder populair wordt, hebben de ontwerpers een nieuwe stijl gecreëerd die er feeëriek maar toch heel trendy uitziet. De trouwjurken hebben een bohemiaans accent maar blijven mijlenver verwijderd van de festivallook die toch wel typisch is bij boho. Denk eerder aan gedrapeerde of gepofte mouwen en hoge, rustieke cols die je doen denken aan het Victoriaanse tijdperk. Deze jurk draag je met een breedgerande hoed, eventueel met een sluier aan, maar zeker niet met een bloemenkroon.

De nieuwe strandbruid

Wil je op het strand trouwen volgens de mode van 2019? Weet dan dat je flink wat lef moet hebben. De strandmode voor bruiden breekt alle regels. Nu de boho-look helemaal uit is en het rustieke in opmars was de tijd rijp voor een make-over van de strandbruid. Nog steeds straalt ze nonchalance uit: lekker trouwen met de voeten in het zand, maar ze gaat nog een stapje verder. De bruid die trouwt op een exotisch eiland doet dat in badpak! Dat badpak is gelukkig wel eentje met een bruidslook. Chanel bijvoorbeeld heeft zelfs een badmuts met een sluier aan. Andere badpakken voor bruiden zien er echt uit alsof ze gemaakt zijn uit een klassieke trouwjurk met veel kant en in ivoorkleur. Deze look combineer je met accessoires die verwijzen naar de zee.

Hoge en lage zomen

Een heel mooie trend is die waarvan de bruidsjurken vooraan een zeer hoge en achteraan een lage zoom hebben. Deze jurken zag je al vaak in de cocktailversie zoals bij JJ’s House maar nu zie je deze soort jurken ook in de bruidsmode. Het voordeel daarbij is dat je kan pronken met je mooie schoenen en benen zonder dat je helemaal kort hoeft te gaan. Integendeel, de korte voorkant wordt vaak gecombineerd met net een lange sleep. Vooraan mag je tot ver boven de knie gaan, heerlijk sexy zonder ordinair te zijn.

Zeg het met bloemen

Jawel, ook bloemen zijn trendy! Hoe kunnen bloemen nu trendy zijn, denk je misschien, bloemen horen gewoon bij een bruiloft. Maar de bloemen van 2019 zijn echte trendsetters. Het gaat hier dan ook niet over de bloemen als print op de bruidsmeisjesjurken of de bloemenmotieven in je lichtroze bruidsjurk. Nee, de bloemen nu zijn dik, met de hand gemaakt en op de bruidsjurk genaaid. Het mag zelfs in felle kleuren, of waarom niet, in 3D. De bloemen knallen echt op je jurk. De kleur, de textuur en de emotie die ze uitstralen, zijn belangrijk. Op deze bloemen komt gegarandeerd een vlinder uitrusten.

Comments are closed.